Kaan första svenska segraren i Uppsala Young Champions

Kaan Küçüksarı – vinnare av Uppsala Young Champions 2022

Efter en riktig nagelbitare lyckades Kaan Küçüksarı vinna det sista partiet mot Platon Galperin och därmed gå i mål på hela 8 poäng av nio möjliga. Partiet var det allra sista som var kvar, när alla andra spelat klart, och länge såg det ut som om Galperin skulle lyckas hålla emot Kaans attack. Men efter nästan 100 drag gjorde han ett litet misstag, men tillräckligt stort för att Kaan skulle lyckas bryta igenom Galperins försvar och därmed vinna hela tävlingen.

För första gången har vi alltså en svensk segrare i Uppsala Young Champions – stort grattis till Kaan! På andra plats kom stormästaren Francesco Sonis från Italien och trea blev Platon Galperin från Ukraina.

Hela resultatlistan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *