Några nerslag från årets upplaga

Bäst: För första gången i Uppsala Young Champions nioåriga historia fick vi alltså en svensk segrare – Kaan Küçüksarı från Lunds ASK. Som lök på laxen fick han under tävlingen också reda på från FIDE att han erhållit titeln Internationell mästare. Stort grattis!

Skräll: Emil Reimegårds vinst mot FM Edvin Trost i tredje ronden – mer än 800 ratingpoäng skiljde dem.

Kompromisslös: Arthur Kruckenhauser, fem vinster fyra förluster – inga remier

Förvirrat: Galperin och Küçüksarı spelade i sista ronden och meddelade kort efter att partiet börjat att de spelat remi. Men eftersom de inte spelat 30 drag än tvingade domaren dem att fortsätta – och istället blev det partiet som höll på allra längst och Küçüksarı vann i stor stil.

Pinsamt: David Nesse och Arvin Rasti dök överhuvudtaget inte upp till sista ronden, deras motståndare väntade förgäves.

Stabil: Sympatiske italienaren Sonis var den enda som inte förlorade något parti i tävlingen.

Tufft motstånd: Efter att ha mjukat upp i första ronden mötte Axel Falkevall sedan bara spelare med en rating på minst 100 poäng högre än sin egen.

Det var bättre förr: Siem van Dael från Holland vann Uppsala Young Champions för två år sedan. Då fungerade hans märkliga öppningsval väldigt bra, den här gången räckte de inte hela vägen till prisplats.

Minst: Victor Lilliehöök från Wasa var yngst med sina tio år. Han använde en särskild stol eftersom han behöver sitta på knä när han spelar för att nå hela brädet.

Flest starter: Ludvig Carlsson och Hampus Sörensen gjorde sina sjätte(!) starter i Uppsala Young Champions. Av de utländska gästerna har Vignir Vatnar Stefansson nu spelat här hela fyra gånger. Och om de vill får de alla också vara med nästa år.

Välkomna tillbaka till jubileumsupplagan av Uppsala Young Champions den 27/10-1/11 2023!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *