Isländsk seger i Uppsala Young Champions 2018

Hilmir Freyr Heimisson från Island vann Uppsala Young Champions 2018

Det blev isländsk seger till slut i årets tävling. Hilmir Freyr Heimisson tog ledningen redan i början av veckan och släppte den sen aldrig. Han vann en halv poäng före Jere Lindholm från Finland och ytterligare en halv före fem svenska spelare, där Kaan Küçüksarı tog tredje pris.

Hela resultatlistan

Heimisson förblev obesegrad genom tävlingen, men hans spel var knappast försiktigt. Som till exempel i första rondens parti mot just Jere Lindholm.

Heimisson (vit) har till synes stängt in sitt eget torn på c7. Men allt är genomtänkt och efter 19.Txc6! bxc6 20.Sxc6 har vits pjäser rejält med liv och a-bonden ser farlig ut. 20…Dd6 21.a4 Tb6 22.Ta1 Te8 23.a5 Ta6 24.Dc4 Taa8 25.Se5! och vits dubbelhot mot a8 och f7 fick svart att ge upp.

Ett stort grattis till Hilmir och Island!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *