Bra prepp från Hampus

En av de två fullpoängarna efter två ronder är Hampus Sörensen, och han fick till en snygg finess i öppningen i sitt parti i andra ronden.

Hampus är vit mot danske Nicolai Kistrup och här spelade han 11.Sxd4! ett drag som måste fått dansken att ramla av stolen. Poängen med draget kommer efter 11…exd4 12.Dd3! och det visar sig att vit vinner tillbaka pjäsen. Det bästa för svart hade nu varit att spela 12…Dxd3 13.exd3 Lh3!? men man kan knappast klandra Kistrup för att han inte hittade det. Efter 12…Dxd3 13.exd3 Se7 14.cxb7 Tb8 15.bxc8D Txc8 hade Hampus en sund merbonde och vann partiet rätlinjigt.

Efter partiet berättade Hampus att detta var drag som han hade förberett inför partiet. Kistrup gick alltså rakt in i fällan! ”Den bästa preppen jag lyckats med”, sa Hampus!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *