En missad chans

Efter tre ronder har ingen full poäng och ingen heller noll. Fyra spelare delar ledningen på 2,5 poäng, varav tre svenskar.

I andra änden av tabellen spelade Uppsalas Vitus Buchert svart mot Färöarnas unga Luitjen Akselsson Apol.

Vit har stått bättre stora delar av partiet, men i slutspelet har svart kontrat och tagit över. Trots merpjäsen finns det dock i den här ställningen bara ett drag som vinner, nämligen 55…Txa7! Poängen är att efter 56.Txa7 h2 finns det inget sätt att stoppa bonden från att bli dam. Rutan a1 är ju täckt av monsterlöparen på f6 och efter 57.Th7 Lh4 58.Tg7† Kh3 är det bara för vit att ge upp. Tyvärr missade svart det snygga slutet och spelade istället 55…Ld8 och det blev remi några drag senare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *