Rond 2: dags för överraskningar

Den andra ronden spelades på lördagmorgon och kanske var det några av spelarna som tyckte att det var för tidigt för schack… Det blev hursomhelst många remier, men också några mindre överraskningar och mest otippat var det kanske att Emanuel Sundin skulle rå på svenske juniormästaren Kaan Küçüksarı. Men Emanuel spelade väldigt inspirerande och gav inte sin motståndare någon chans. Avgörandet kom i den här ställningen.

Svart har just spelat e6-e5 för att tvinga bort springaren. Men han hade nog inte tänkt sig det här svarsdraget: 30.Se6!! När kungen är kvar i centrum brukar det finnas såna möjligheter. Efter 30…fxe6 31.Dxh5† Kf8 32.fxe6 blir det snart matt. Så svart försökte istället 30…Db6 men då avgjorde Emanuel istället med 31.Td8†! Txd8 32.Txd8† Dxd8 33.Sxd8 Kxd8 34.Sd5 Txg5 35.Dxg5 och trots tidsnöd så var det inga svårigheter för Emanuel att köra hem partiet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *