Uppsalaskräll i rond 2

I andra ronden av Uppsala Young Champions skrällde unga Uppsalaspelaren Julia Östensson rejält. Hon kom med i tävlingen på en reservplats, men visade inte sin klart högre rankade motståndare någon respekt. Hennes motståndare var Axel Berglind från SK Rockaden i Stockholm och han har tidigare bland annat vunnit skol-SM. Men i dag fick han bita i gräset.

Julia har försökt att bryta igenom på damflygeln, och har en mycket farlig fribonde på c7. Axels motspel på kungsflygeln har precis stoppats och hans senaste drag 34…Tg6-g7 är ett sätt att försöka byta av någon eller några av Julias attackerande pjäser. Men Julia har sett längre och avgör ny elegant:

35.Txe7†! Txe7 36.Txd6†! Kxd6 och nu är det bara för bonden att ta det sista steget varpå partiet i praktiken är slut 37.c8D Td7 38.Lc5† uppgivet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *