Rond 6

Den sjätte ronden bjöd på flera spännande toppuppgörelser.

På förstabordet mötes ledaren italienaren Sonis och ukrainaren Galperin. Det blev ett parti där Sonis tidigt fick greppet och såg ut att gå mot en säker seger, men där Galperin i rätt läge offrade bonde för motspel. Sonis tvingades bryta ner till ett tornslutspel, där extrabonden blivit en dubbelbonde varför remin låg nära till hands. Men precis när Galperin skulle säkra sin halva snubblade han till och Sonis fick till ett instruktivt tornslutspel som han vann med säker hand.

Kücüksari kom tidigt fel i sitt parti som vit mot fältets andra stormästare österrikaren Blohberger och höll på att bli blåst av banan. Men i ett kritiskt lägre valde Blohberger fel väg för sitt angrepp och ett balanserat slutspel uppkom där Kücüksari hade torn och bonde mot två pjäser, och därtill lite aktivet. Remin låg dock nära till hands, men i partiets sista skälvande minuter gick österrikaren fel och gick in i ett bondeslutspel som till slut inte gick att hålla.

Norske Abdrlauf kom tidigt bättre mot islänningen Stefansson i ett skandinaviskt parti. Successivt stärktes det vita greppet om ställningen och för varje drag kändes det som om en ny liten svaghet uppdagades. Abdrlauf vann säkert.

Utöver dessa toppuppgörelser noterade man att Falkevall vann svenskmötet med Carlsson och att Hagevi tog en meriterande seger mot Mai.

Det börjar dra ihop sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *