Turneringens största skräll

Den största skrällen i tredje ronden var utan tvekan Emil Reimegårds seger mot Edvin Trost. Edvin är en av Sveriges främsta schacktalanger och har mer än 800(!) ratingpoäng mer än Emil. Och till råga på allt har Emil de senaste åren inte spelat mer än några enstaka partier om året, istället är han en av Uppsala SSS viktigaste ungdomsledare.

Hursomhelst fick Emil i sista sekunden chansen att vara med i årets Uppsala Young Champions och som han har tagit tillvara på den chansen! I rond två vann han mot Oliver Nilsson och ronden därpå var det alltså dags att möta Edvin Trost.

I rond fyra får nu Emil Reimegård ta sig an fjolårssegraren Vignir Vatnar Stefansson. Faktiskt har de mötts en gång tidigare, när de var 8-9 år gamla var de båda med i nordiska skolmästerskapen och då vann Vignir. Blir det revansch i dag?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *