Välkomna till Uppsala Young Champions 2022

För nionde gången anordnas turneringen som bjuder in Europas största talanger under tjugo år.  Varje tävlingsupplaga har blivit lite bättre, och årets är inget undantag där det bland de 40 deltagarna finns två stormästare och elva internationella mästare.

Uppsala Skolschacksällskap och Uppsala Chess+ Academy, som står bakom tävlingen, har som ambition att ta schack till en ny nivå, och det gäller inte minst bredden som vi vill ge en härlig upplevelse av vårt spel. Därför försöker vi inte bara skapa bästa förutsättningar för spelarna under dagarna i Uppsala, utan också erbjuda åskådare livestreaming så att man kan följa sina favoriter.

Och favoriter finns det många. Först och främst Francesco Sonis från Italien, som precis kom fyra i JVM på samma poäng som vinnaren, men förstås också den andre stormästaren Felix Blohberger från Österrike. Lägg till elva spelare över 2400, där det är lätt att ”namedroppa” spelare som Platon Galperin från Ukraina, Elham Abdrlauf från Norge och fjolårsvinnaren Vignir Vatnar Stefansson från Island, och ni förstår att det här kommer att bli en spännande tillställning. Även Siem van Dael som vann tävlingen för två år sen vill nog vara med och slåss om segern.

Ur svenskt perspektiv är det glädjande att majoriteten av våra talanger är med i turneringen med Kaan Kücüksari i spetsen. En tanke med turneringen är givetvis att ge hemmahoppen chansen att mäta sig med gräddan av junioreliten i Europa.

Välkomna till Uppsala och/eller till våra livesändningar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *