Siem van Dael från Holland vinnare

Finalpartiet mellan Siem van Dael och Jung Min Seo

Sista rondens absolut sista parti var det på första bord mellan Siem van Dael och Jung Min Seo. Om någon vann partiet skulle denne stå som segrare i hela tävlingen, och blev det remi skulle van Dael vinna. Jung Min pressade hela tiden, men efter 83 drag fanns bara kungarna kvar på brädet och Siem kunde lättad resa sig från brädet som vinnare av hela tävlingen.

Under tävlingen har Siem annars gjort sig mest känd för sina märkliga öppningsval. Han har börjat sina partier med 1.a4, 1.h4, 1.h3 och i det fjärde vitpartiet spelade han 1.a3. Men dragen var inte sämre än att han på dessa fyra partier skrapade ihop 3,5 poäng. Och när krutröken skingrats stod han alltså som ensam segrare i Uppsala Young Champions 2020 på 7 poäng av 9.

De tre pristagarna Milton Pantzar (2:a), Siem van Dael (segrare) och Jakub Kusa (3:a)

Stort grattis till Siem van Dael!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *