Uppsala GM – en välkommen nyhet

Parallellt med Uppsala Young Champions spelas i år också en stormästarturnering – Uppsala GM – där flera svenska spelare ges möjlighet att möta riktigt starkt motstånd och dessutom ta normer i IM- eller GM-titlar.

Fyra spelare från Ukraina, en från vardera Ryssland och Belarus och så fyra svenskar utgör gruppen och de spelar alltså alla mot alla. Svenskarna är GM Thomas Ernst från Uppsala, FM Theodor Kenneskog, Stockholm, FM Tom Rydström, Växjö och så jokern Max Wahlund från Linköping.

Wahlund är en av Sveriges mest aktiva spelare och skriver dessutom regelbundet på bloggen Inte bara schack. Faktum är att han under tävlingen redan hunnit skriva flera artiklar härifrån (efter rond 1, rond 2/3 och rond 4)!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *